Васил Божков позлатява Захари Бахаров, предложил му да оглави партията срещу Бойко

ИКАР 2018 (25) Бахарови

Актьорът Захари Бахаров, който повече от четири години бе лицето на хазартната игра „Национална лотария“ на Васил Божков, е отказал да се включи в политическия му проект „Българско лято“.

Звездата от „Под прикритие“ е бил търсен още през есента от хората на Черепа с идеята да бъде едно от младите лица на олигархичната партия. Гологлавият актьор обаче тактично отказал и то със странен мотив – притеснявал се, че ако приеме офертата, брат му Явор можел да бъде вкаран в затвора заради пиянската си изцепка в Банско.

В края на минатата година по-малкият Бахаров получи минималната присъда от 1 година затвор, заради шофирането си в пияно състояние и след употреба на наркотици, в зимния ни курорт. Той обаче обжалва и според запознати не е изключено на по-горна инстанция присъдата му да бъде още по-благоприятна.

Преди да остане без работа, като водещ на Националната лотария, Захари Бахаров прибирал по 40 хил. лева месечно или близо 2 милиона лева за четирите си година в служба на Черепа, пише столичен седмичник.

През 2018 г., когато Валери Симеонов поведе война срещу агресивната реклама на хазартните игри на Божков, Бахаров записа двуминутно видео в защита на „игрите на късмета“.

Това обаче му донесе много негативи, а в социалните мрежи масово започнаха да го наричат „Аватара на Черепа“.