Бойко няма почивка в събота! Отиде в Разлог и разкри: От 1.02. падат мерките за…

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Разлог. Заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев, евродепутатът Андрей Новаков и кметът на града Красимир Герчев инспектираха Професионална гимназия по механизация на селско стопанство, стана ясно от видео в профила на министър-председателя. В училището се обучават 240 деца.

„Две неща сме направили по време на мандата в сектор образование- вдигнали сме два пъти учителските заплати и много сме инвестирали в образователна инфраструктура- саниране на зали, салони“, подчерта Борисов.   Той увери, че ако така добре се движим с темповете на пандемията ще бъдат пуснати на 31 януари присъствено и големите ученици. Практиките могат да се провеждат от днес, подчерта още премиерът.

„Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи по сравнително невероятно либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба. През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и големите – много добре“, допълни министър-председателят.

Борисов отбеляза, че са инвестирани 2 млрд. и 400 хил. лева за образование.