Екс-депутат на ГЕРБ изригна: Явор Дачков е минал на левия бряг!

7 Dni Sofia15.01.2021
явор дачков

Някогашният особено близък на Драгалевския Командир душеприказчик Явор Дачков, от няколко години се е завъртял като палачинка и твърдо се е прехвърлил на левия бряг.

Може би той винаги е бил там, а миграцията „вдясно“ е била обикновена, лишена от фантазия идеологическа мимикрия, тъй характерна по тези земи. И толкова спасена от наказание – от публиката.

Дачков е публикувал преди час коментар по повод поредното излагане на Румен Радев, за кратко президент, вследствие на внезапна загуба на разсъдък от над 2 млн. български избиратели. Убеден съм, че голямата част от тях отдавна са готови да си екзекутират ръката, с която са пуснали бюлетина за това „нещо“, а също толкова безапелационно знаят, че това няма да се повтори. Никога вече! И на никаква цена.

Въпросът с цената стои и сред онези питанки, които човек си задава, когато прочете подобни лишени от елементарна почтеност и свян подредби от думи. Цинични думи, в остра и хронична вражда с морала. Да напишеш, че Румен Радев е, цитирам, „читав, не е лъжец, не е популист и е със стабилен вътрешен интегритет, както и почтен и интелигентен човек с добро чувство за хумор“, си е сгромолясване, потрес, както обича да казва самият Дачков за други случаи, покушение срещу истината и фактите, обикновено мазнене пред поредния, на когото може би си подписал „запис на заповед“, както често ти се е случвало преди.

Поредна смяна на спонсора, дъно, което никой не гарантира, че няма да превземеш отново, но на нова отрицателна кота. Лоша аналитична карма е това, води да хронично безсрамие, хармонизирано единствено от съглашателски жалони във времето. Винаги съм подозирал, че за да го правиш, би трябвало да си посветен в изкуството на „моралната безпардонност“. Заиграваш се непредпазливо, но дълготрайно с тиранията на недостойните, а после с престорено, но дифузиращо простодушие се опитваш да проповядваш отново онова, което не практикуваш. Practice what you preach, Яворе!

Накрая, как така се случи, че всички най-близки някога до Иван Костов, се оказаха скрити левичарски лимонки. Съдете сами, след като изгледате видеата.
Преди повече от четири години Любица Кулезич, която беше сред най-най-близките на Драгалевския Командир, лъсна в автентичното си червено, докато обясняваше пред Александър Симов (известен като „Чичо Фестър“) в Поглед ТВ, че всъщност тя била социалдемократ, а БСП имала мисия – да спре диктатурата?!
Преди четири години (15 декември 2017 г.) Александрина Пендачанска, също от най-близките с Найо Тицин до Костов, изтресе в Панорама по БНТ следното:
„Всъщност, аз някой ден, ако има нормална лява партия, аз съм потенциален ляв избирател, колкото и това да звучи абсурдно. Но аз имам много по-либерални идеи, отколкото консервативни.“
Като си потенциален ляв избирател и с либерални идеи, що щеше заедно с Найо Тицин в ДСБ тогава, където проглушихте ушите на всички какви десняци и консерватори сте!
Аман от кукувичи яйца! И от политически акробати, загубили представа за посоката!

Антон Тодоров, ЗонаНюз