Затвор и депортиране грози тенис-звездата ни Григор Димитров в Австралия

7 Dni Sofia10.01.2021
Григор Димитров (10)

15 000 долара е минималното, с което ще се разминат Григор Димитров и компания, ако нарушат правилата за карантина по време на откритото на Австралия.

Организаторите обявиха какви ще са наказанията при напускане на хотела без разрешение от служител на администрацията на щата Виктория.

Санкциите според нарушенията са дисквалификация от турнира, лишаване от парите от наградния фонд, удължаване на карантината, изолация в определен от щатската управа хотел, арест, а последната мярка е депортиране.

Правилата се отнасят за всички членове на екипа на тенисиста. Всяко нарушение ще се смята, че е извършено от самия играч.

Всички, които ще участват в първия за сезона турнир от “Големият шлем”, трябва да изкарат задължителна 14-дневна карантина. Състезателите ще имат по 5 часа на ден за тренировки в комплекса, където се провежда Australian Open, работа във фитнеса и хранене в ресторанта до кортовете в Мелбърн.

Шефът на австралийската федерация Крейг Тайли обяви, че всички тенисисти отдавна са предупредени за специалните условия, с които ще трябва да се съобразяват преди и по време на турнира.