В столична болница: Спасиха ръката на пациентка от ампутация с уникална операция

Болница

Жена (на 34 г.) е пострадала в началото на седмицата, при ПТП на магистрала „Тракия”, пише БГНЕС.

Тя е приета в понеделник, късния следобед в СО на УМБАЛ „Св. Анна”- София АД с тежко счупване на раменна кост, тежка открита конквасация на лява предмишница(буквално преведено – смачкана), с костен и мекотъканен дефект. При травмата са засегнати и магистрални съдове, вследствие на което има и тежка кръвозагуба.

След body scener пациентката е насочена за операция по спешност и е оперирана от мултидисциплинарен екип начел с д-р Евгени Нешев, д-р Бахрам Фирузи, д-р Росен Георгиев и Д-р Виктор Стаменов от Клиника по ортопедия и травматология в най-модерната спешна болница в България – УМБАЛ „Св. Анна”- София АД.

Благодарение и на професионализма на анестезиологичния екип, ръководен от д-р Иван Вълчев и д-р Виктор Дечев, след 6 часовата оперативна интервенция лекарите успяват да спасят цялата ръка от ампутация и е извършено поставяне на външен фиксатор. Възстановени са артериите на лявата ръка.

Жената се възстановява в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. След стабилизация лечението продължава на етапи, с реконструкция на лява предмишница.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории