Караянчева: Радев да излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите

Цвета Караянчева

„Нека президентът излезе и да каже защо иска да промени датата на изборите“, коментира пред журналисти в Кърджали председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя напомни, че мандатът на Народното събрание е до 26 март.

„Имаме готовност, дори и да сме в предизборна кампания, между 26 февруари и 26 март, ако датата на изборите е 28 март, по Конституция да свикваме извънредно заседание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в рамките на една седмица с намалено време между първо и второ четене. Имаме готовност и ще отговорим на динамичната ситуация“, посочи председателят на парламента. Караянчева смята, че подходящата дата за изборите е тази, която посочи държавният глава.

„Той има единствен правото да посочи датата. За нас от ГЕРБ няма значение коя е датата. Ние сме готови за избори, когато каже президентът“, изтъкна Караянчева. Тя апелира и  медицинските власти да се произнесат по въпроса.

„Има много неща, които трябва да се уточнят и нека да изчакаме какво ще каже Щабът и Министерството на здравеопазването“, настоя председателят на Народното събрание.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории