Само в 7DniSofia.bg

БСП и Слави отрязаха Мая, и тя падна на дъното с отровния Хаджигенов

николай хаджигенов, мая манолова

Режисьорът Нидал Алгафари прави безмислостна дисекция на новогодишните постановки на Румен Радев, отровната сглобка „Мая Манолова – Николай Хаджигенов“ и цялостния опозиционен мизансцен преди парламентарните избори, които засега се очаква да бъдат насрочени за първата възможна дата на 28 март, пише ПИК.

„Гледах изявлението на Радев, защото аз го приемам като един нелеп начин за започване на предизборна кампания. И при тази първа предизборна реч той използва държавните символи – гвардейците, герба… Имал съм възможност да гледам слова на държавни лидери – като започна от Изтока – Путин, до Запада. Всички говореха за добрина и как трябва да се справим с пандемията. Само при Радев нямаше такова нещо. На него му бяха привнесени жестове, които той никога не е правил. Да се събират пръстите, които са за единение, а той говори точно обратното. Едни усмивки, които правеше машинално. Тези пет минути бяха направени няколко дубъла, което означава, че е бързал. И още едно – такава вратовръзка не биваше да има, което означава, че много набързо е правено изказването“, каза Нидал Алгафари.

Според Алгафари няма нужда от институция „президент“. На важните международни преговори хори външният министърът. Присъствието на държавния грава не е необходимо.

„Отровното трио“ организираха протестите и Мая Манолова мисли, че може да има опит да атакува парламента с тях. Доколкото знам, Слави Трифонов я е отрязал. БСП и ДПС няма да я приемат. И то не остана. Ако не отиде в политиката, трябва да се върне към адвокатската си професия, която е трудно. Много по-лесно е в облагите на властта. Манолова още не може да разбере, че вече е паднала от стълбата на властта“, поясни Алгафари.

Алгафари коментира и защо само Николай Хаджигенов отиде да подписва с Мая Манолова. „Арман Бабикян е десен. Познавам го лично. Минеков е човек на изкуството, за него тази емоция се изчерпа. И остана Хаджигенов“, каза той.

Летните протести били „едно голямо кръгло нищо“. Той не можел да го сравни с нито един жанр, защото ще обиди жанра. „Нямам нищо против да протестират хората, стига да не пречат на останалите. Този път тези бяха победени. Това, че Радев излезе да се показва с юмрук, нищо не значи. Това не значи, че са го приели. Бяха едни млади момчета и момичета, дошли от Англия, Испания. И в един момент, когато разбраха, че някой се опитва да ги яхне, не го одобриха. Единствените привилегии, които той има, е, че може да излиза по телевизията да каже каквото си иска. Той просто се изпърдя“, категоричен е Нидал Алгафари.

Никой не знаел кога ще бъдат изборите. Защото сме във втора вълна, която не е свършила, а чакаме трета. Той посочил дата, за да може да се говори за него, без дори да има представа какво е дистанционното гласуване.

„1300 г. държавата е съществувала без Радев. И без Борисов. Няма нищо страшно. Страшното е пандемията. Има хора, които няма да могат да стигнат до ваксините, защото са скъпи. Слава богу, че правителството и ЕС на мене ми осигуряват ваксина“, каза Алгафари. Той щял да се ваксинира, когато му дойде редът, а това щяло да стане след между 6 месеца и 1 година.

След изборите ГЕРБ-ВМРО-СДС дали ще могат да привлекат ДПС е въпросът, според Алгафари. „ВМРО ще го представят катто акт в името на България, а то е в името на властта. А ДПС са достатъчно мъдри хора и друг път са го правили. Корнелия Нинова се изпокарала с абсолютно всички и затова много трудно ще преодолее един такъв мастодонт като ГЕРБ.

„Радев може да спечели втори мандат, само ако ГЕРБ изкара Йоло Денев  за кандидат“, иронизира Алгафари. Борисов нямало да играе за президент, защото реалната власт е в ръцете на министър-председателя.