Д-р Симидчиев разкри как се чувства след ваксинацията срещу COVID-19

Чувствам се добре, усещам лека болка там, където е поставена ваксината. Така знам, че работи. Изчел съм дадената листовка и знам какви могат да са страничните ефекти. Това заяви в ефира на Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.

По думите му всички, които се ваксинират подпомагат ваксината да стане безопасна.

Трябва да имаме национална информационна кампания не само за ваксинацията, но и за противоепидемичните мерки. „Има много объркани хора, които по принцип си поставят ваксини. Ваксината пази нас, но пази и другите. Същото е и с маските“, каза още той.

Д-р Симидчиев заяви, че ако пречим на вируса да се разпространява, то той няма да се изменя. „Миенето на ръцете и маските му пречат, колкото повече му пречим да се разпространява, то той не може да се изменя. Ако има нов щам, който да прави ваксината неефикасна, то това позволява самата ваксина да се измени и приспособи“, каза лекарят.

„Няма проблем, ако човек има антитела да се ваксинира според листовката. Но няма медицинска логика да се ваксинира човек, ако има антитела. Нека да запазим ваксината за хората, които не са преболедували този вирус. Ако човек с антитела си постави ваксината – то неговият имунитет се засилва“, обясни пулмологът.

„Трябва да си мием ръцете и да носим маски, трябва да си защитаваме обществото и да се ваксинираме“, призова д-р Симидчиев.

Той призова да сме разумни и да изкараме една приятна Нова година.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.