Само в 7DniSofia.bg

„Заев приглася на Нинова и Радев, заедно измислят „български фашизъм“

Корнелия Нинова и Румен Радев

Преди няколко седмици македонският премиер обяви, че на паметниците от Втората световна война не трябва да се изписва „български фашистки окупатор“, както и че тези паметници трябва да се заличат.

Въпреки това той не успя да се сдържи и наскоро отново заговори за „български фашистки войски“, които извършили окупация на Македония. Заев се аргументира с разказите на дядовците си, които му казвали това – че в страната им е имало български фашисти, които били виновни за унищожаването на македонските евреи в Треблинка.

Историческата истина е, че в България фашизъм не е имало. Фашизмът е специфично, локално ограничено политическо движение и практика, основно в рамките на Италия. Произхожда от италианския социализъм. В Германия също не е имало фашизъм. Там е безчинствал националсоциализъм.

Крайно време е тези доказани от историческата и политическата науки неща да влязат в главите, както на македонските, така и на част от българските политици, вкл. Радев и БСП. Заев и останалите македонски, а и сръбски политици е добре да научат, че нито в България, нито в бивша Югославия е имало фашисти, та чак да има и „антифашистки“ фронт.

И в България, и в Югославия е имало германски националсоциалисти, които до 22 юни 1941 г. са били в съюзнически отношения с интернационалните социалисти в империята на злото Съветския съюз. И са планирали разрушаването и поробването на свободния свят. Заедно са го планирали! Това са доказаните исторически факти, всичко друго е титовски болшевишки фашизъм. И тук, и там единствените „фашистки“  партии са били интернационалните болшевишките банди БКП и ЮКП.

Заев и останалите, които настояват за съществуването на „български фашизъм“ всъщност не правят нищо друго, освен да повтарят опорките на Румен Радев, Нинова, Жаблянов и сие. Макар и проформа те да враждуват в момента един с друг по тактически въпроси, тези представители на антибългарската групировка БСП крачат в единен строй що се отнася до действията си срещу България и българите.

Антон Тодоров, zonanews.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.