24-метрова противопожарна кула ще следи за горенето на гуми и опасни отпадъци в София

Горене гуми

24-метрова противопожарна кула ще следи за нерегламентирано горене на гуми и опасни отпадъци в София. Тя ще бъде изградена в най-високата точка на район „Красна поляна“, който е един от най-рисковите райони, където се горят гуми, кабели и отпадъци, информира БНР.

Заради мръсния въздух в София жители на града не веднъж излизаха на протести:

„Мръсният въздух е убиец за нас“;

„Няма мярка, която днес до утре да изчисти въздуха, защото няма как да свалим хората от автомобилите, нито да спрем 50 хиляди домакинства, които се отопляват на твърдо битово гориво“, споделиха софиянци пред микрофона на медията.

Пет камери ще бъдат монтирани на 24-метровата кула и ще може да се спре поне нерегламентираното горенена отпадъци, уверен е директорът на аварийното звено Красимир Димитров:

„При всяко едно нерегламентирано горене на гуми, на боклуци, което се случва в този район на „Красна поляна“, кулата ще го засече и ще даде сигнал към нас, към пожарната, а ние съответно и към полицията, и Столичният инспекторат, за да можем да реагираме…Като има още възможности – на тази кула да се сложат съоръжения за мерене на въздух, така че да се получават данни за анализ“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.