Страшен скандал: Торбички с Хитлер се продават в „Джъмбо“

Картички Хитлер Джъмбо

Подаръчни торбички с лика на фюрера Адолф Хитлер и с нацисткия пречупен кръст се продават в „Джъмбо“. Сигналът за това бе подаден до компетентните институции от Радослав Стоянов, който е активист на Българския хелзински комитет и на ЛГБТ движението, информира Lupa.bg.

„Това е опаковка за подарък, продавана в Джъмбо. Както добре се вижда, в стилния дизайн са вплетени печат на въздушна поща с нацистки железен орел и пощенска марка с лика на Хитлер. Торбичката е произведена в Китай за Джъмбо Гърция, откъдето е внесена в България. Пробвайте да сметнете бройката от хора по веригата, през които е минало това нещо и в крайна сметка е било внесено за продажба у нас. Няма как от страна на възложителя да няма отговорно лице, което е видяло и одобрило това. Обърнах се към имейл контакта на Джъмбо за България с молба да ми отговорят кое e това лице и кой е отговорен за изготвянето на дизайна – производителят, възложителят (Джъмбо) или трето лице. Като получа отговори на тези въпроси смятам да ги питам и още неща“, написа вчера във фейсбук Радослав Стоянов и приложи снимки.

От Организацията на евреите в България „Шалом“ приветстваха будната гражданска реакция на Радослав Стоянов. „Надяваме се Jumbo Bulgaria да реагират отговорно и да изтеглят подаръчните торбички с нацистки символи от магазините си. Макар и твърде вероятно това да е просто грешка на дизайнер, не бива да допускаме разпространението на стоки, пропагандиращи Хитлер и нацистката власт“, заявиха от „Шалом“.

Българската делегация към Международния алианс за възпоменание на Холокоста вече е изпратила писмо до колегите си от Гърция, стана ясно от съобщението на „Шалом“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.