Чудесна новина за Левски! Наш богаташ намали дълговете на клуба с 3 милиона

7 Dni Sofia17.12.2020
спас русев

В един ден – две оглични финансови новини за закъсалия „Левски“. Освен, че тимът получи подписан договор с нов генерален спонсор, от „Герена“ официализираха и чаканата важна информация за отпадане на 3 милиона лева от задълженията на клуба към „Виваком“. Навръх 66-ия си рожден ден през юни бившият собственик на „сините“ Спас Русев обяви, че ще покрие със собствени средства задълженията на клуба към „Виваком“ – решение, което удовлетворявало напълно и партньорите му в телекомуникационната компания.

На 17 декември, в навечерието на мача срещу ЦСКА, от „Герена“ обявиха и финализирането на тази отлична вест за клуба и „синя“ България.

„Бихме искали да Ви информираме, че на 11.12.2020 г. бе подписано споразумение с VIVACOM, с което бяха уредени финансовите взаимоотношения между двете страни, свързани със задължението на „ПФК Левски“ към компанията.

С активното съдействие на г-н Спас Русев и съгласно условията на договора клубът може да се похвали с отпадане на дълг от над 3 млн. лв.

Ръководството на Левски благодари на г-н Русев и изразява надежда, че партньорските отношения с VIVACOM ще продължат още дълго и ще се развият, за да бъдат още по-успешни и за двете страни“, съобщиха от „Левски“.

Реалното задължение на клуба към телекомуникационната компания е било в размер на 1,4 милиона евро, но с лихвите сумата бе надхвърлила 3 милиона лева.

Спас Русев бе собственик на „Левски“ от 2016 до 2019 г., а през март миналата година окончателно се раздели с клуба, когато контролният пакет акции преминаха у партньора на Васил Божков Георги Попов. Малко след като Божков джироса мажоритарния дял от 86,6% от акциите безвъзмездно на Наско Сираков, Спас Русев реши да покрие дълга на „Левски“ към компанията, в която самият той е най-големият акционер. „Виваком“ беше генерален спонсор на „Левски“ по време на управлението на Русев в клуба, а към името на стадиона на „сините“ бе добавено и това на телекомуникационната компания, за да стане „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Различните акционери във „Виваком“ изискаха футболният клуб да изплати дълговете си към компанията, но Спас Русев предложил на Борда на директорите на „Виваком“ сам да изплати задълженията на „Левски“, което удовлетворява напълно и партньорите му в компанията, а още повече и намиращият се в изключително тежка ситуация футболен клуб.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.