По закана на Симеонов: Данъчни под прикритие погнаха търговци по морето, запечатват обекти наред

Валери

Акциите по Черноморието, наредени от вицепремиерът Валери Симеонов, текат с пълна сила. Данъчни под прикритие вече плъзнаха по курортите и затварят дебнат неизрядни търговци, както и затварят обекти.

Зоокомплекс край Бургас бе запечатан за срок от 10 дни от Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки. Служители от агенцията, представящи се като посетители, не са получили фискален бон, въпреки заплатената входна такса, предадоха от пик.

 От НАП Бургас уточняват, че мярката не възпрепятства поддръжката на обекта, както и осигуряването на храна на животните и птиците. Поради неиздаване на фискален бон е запечатан и магазин в Бургас он веригата „Берьозка“, предлагащ руски хранителни стоки и алкохол.

Данъчните предупредиха, че тази крайна мярка ще се прилага винаги, когато не се издава касова бележка, като целта е да се постигне дисциплиниращ ефект сред търговците. При повторно нарушение, обектът ще бъде затварян за срок от един месец. Това бе обещано и от вицепремиерът Валери Симеонов, който се закани на нередовните търговци, които укриват оборот и отчитат фиктивни продажби.

От началото на годината в бургаски регион мярката запечатване на търговски обект е прилагана повече от 130 пъти. Във връзка със започналия засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство по време на активния летен туристически сезон, от приходното ведомство в морския град коментираха, че никой няма полза от запечатване на обект, особено в разгара на летния сезон, но законите трябва да се спазват и да се отчитат реалните приходи.

Контролните действия на НАП Бургас по Южното Черноморие през месеците юли и август ще бъдат подпомогнати и от инспектори от вътрешността на страната.  Във фокуса на проверките ще бъдат и провеждащите се фестивали, концерти и изложения. Много от обектите, формиращи традиционно високи приходи, вече са поставени под дистанционно наблюдение, съобщава „Бургас Инфо“. През миналогодишния летен сезон, в резултат на този мониторинг, оборотите на наблюдаваните обекти са се увеличили в пъти, припомниха от НАП Бургас.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории