Жесток удар за Домусчиев! ГЕРБ подкрепи ветото на президента Радев и сложи край на поправката в закона!

бойко-борисов

По разрождане на премиера Бойко Борисов и председател на ГЕРБ, парламентарната група ще внесе нова поправка в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол.

Причината са съмненията за лобизъм и спестяване на 58 млн. лв. на братята Домусчиеви, които те дължат на държавата заради неспазване на приватизационния договор за БМФ, което се позволяваше според внесените текстове за промени в Закона и приети на първо четене.

Новите текстове трябва категорично да предвидят забрани за разпростиране на действието спрямо заварени приватизационни договори.

Заради спекулациите, че ГЕРБ са приели лобистки текстове натоварихме колегата Данаил Кирилов да разработи поправки на закона за приватизацията. Но внасянето им се обезмисли с ветото на президента. ГЕРБ ще подкрепи президента Румен Радев, който днес наложи вето срещу „лобистките поправки“, каза Цветанов.

Така че няма да внесем този законопроект, тъй като ще подкрепим мотивите за вота на държавния глава. Бързината, с която го прави е във връзка с влизането в сила на закона за енергетиката, посочи още Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.