МВР с голям удар! Задържаха трима български граждани при опит да прекарат група иракчани!

полиция

Трима български граждани са задържани при операция на служители от Главната дирекция „Национална полиция“ и РУ – Своге. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя е проведена вчера в района на Искърското дефиле.

Българите са били наблюдавани известно време. Вчера те направили опит незаконно да изведат от страната осем души – четирима мъже, три жени и момиче, определящи се като иракчани, всички без документи за самоличност. По предварителни данни чужденците са преминали незаконно на наша територия, като целта им е била да достигнат до Западна Европа.

Двама от задържаните са се придвижвали с лек автомобил, а след тях третият е управлявал джип с осемте мигранти. След преследване от полицейските органи двете коли са спрени на пътя Лакатник – Вършец, в района на село Миланово.

Тримата българи са задържани. С постановление на прокуратурата са им наложена мерки за неотклонение до 72 часа, привлечени са и като обвиняеми. Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Своге.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.