Пак ще има лято, но само на сън! Да очакваме вятър, дъжд и значителна облачност, но докога?

време дъжд чадър

Днес ще духа умерен временно до силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива . На места, главно в източната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са между 24° и 29°, за София около 24°, предава НИМХ.

По Черноморието облачността ще е значителна, главно в следобедните часове, ще се развива купестодъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца и ще е без съществена промяна. В петък ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. Ще има временни увеличения на облачността и на места краткотрайно ще превали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. През почивните дни ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места слабо ще превали.

Още в събота северозападният вятър ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 30° и 35°.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.