Синоптиците ни попариха: Радвайте се днес на хубавото време, че от утре се задава съвсем друго…

София Небе Строеж Времето Улица

Слънчев летен ден ще е днес. В най-горещите часове термометърът ще се колебае между 28 и 34 градуса. В късния следобед е възможно слънцето да се скрие зад облаци в планинските части на Западна България, но валежи са малко вероятни.

По крайбрежието ще има приятен морски бриз, който ще държи максималните температури около 28-31 градуса. На север след обяд е възможно да се появят облаци, но няма да вали, предаде NOVA.

В следобедните часове с временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър.

Над планините ще е слънчево. По-значителна облачност е възможна след обяд. Ако има валежи, те ще са кратки. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24 градуса, а в по-високите части – около 16 градуса.

В пострадалите части на Северозападна България – Мизия, Хайредин и Борован, времето ще е слънчево през следващите дни с максимални температури около 30 градуса. Калта по улиците и в дворовете ще може да изсъхне по-бързо, което ще помогне на хората да се съвземат след пороите, а институциите да почистят уличната мрежа по-лесно.

​До края на седмицата времето ще е повече слънчево, отколкото дъждовно. Кратко захлаждане предстои в петък следобед и през уикенда. Максималните температури ще паднат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи в Североизточна България и по планините.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории