Мъри вдигна мерника на братята Цоневи

станимир стоилов мъри

Треньорът на Левски Станимир Стоилов не е доволен от представянето на близнаците Борислав и Радослав Цоневи в последните мачове. След паузата в първенството за ноемврийските световни квалификации “сините” нямат победа. Те стигнаха само до 0:0 срещу Ботев (Враца) на “Георги Аспарухов”, а след това едва измъкнаха същия резултат при визитата на Арда в Кърджали. Левски бе тотално надигран, като така и не създаде чисто положение от игрова ситуация. Столичани стигнаха само до една опасна ситуация, дошла след корнер и лоша намеса на отбраната на домакините.

След като Георги Миланов се контузи и ще пропусне мачовете до края на есенния дял, точно близнаците са най-опитните в състава. Те трябва да дърпат отбора напред, но до момента не го правят и не показват нивото, което треньорът желае от тях.

Борислав Цонев е водещият реализатор на Левски през сезона в efbet Лига. Той има 4 попадения. Офанзивният халф обаче пропусна две дузпи – при гостуването и домакинството на Ботев (Враца), като “сините” не успяха да спечелят и двата мача. Боби е бил на терена в 16 двубоя в първенството, докато Радослав има на сметката си 13 срещи с 1 попадение. Двамата получават доста сериозни пари, пише Тема Спорт.

В момента близанците нямат сериозна алтернатива в състава, още повече че Михайлович и Миланов са контузени. Затова и на тях ще продължи да се разчита и занапред. Станимир Стоилов обаче вече заяви, че ако се наложи, през зимата ще бъдат правени изходящи трансфери, за да се спаси Левски.