Последни разкрития за убийството в ж.к. “Лозенец”! Съседи с ужасяващи подробности за драмата с психаря!

Психично болен
Нови подробности изтичат около убийството в столичния квартал “Лозенец”. „На 10 юли около 16:30 ч. живуща в кв. „Лозенец” заяви, че нейният син, за когото установихме в последствие, че е на 26 години, й е нанесъл побой, както на нея, така и на нейния съпруг. Направихме организация, изпратихме на адрес съответните полицейски екипи, като предприехме действия за неотложно влизане в жилището предвид информацията за пострадал човек. В хода на тази организация се отвори входната врата на жилището, откъдето излезе въпросното лице с два ножа в ръцете и се насочи към полицейските служители”, съобщи Делян Гешев, началник на Четвърто районно управление, цитиран от Би Ти Ви.

Мъжът се казва Пенчо Ненов. Близки до семейството казват, че той имал проблеми с наркотиците и родителите му правели всичко възможно да му помогнат да се отърве от тази зависимост, предава Нова тв.

Няма пострадали полицейски служители. Те успяха да задържат лицето, което беше изключително агресивно спрямо тях, беше задържано, след което го транспортирахме в Центъра за психично здраве, защото имаме данни от майката, че страда от психично заболяване. При нас също установихме, че имаме сигнал от 2011 г. пак е бил принудително настаняван в Центъра за психично здраве”.

26-годишният мъж нападна полицаи в столичния квартал “Лозенец”, след като уби баща си и преби майка си. Нападателят е обезвреден и откаран за принудително лечение в Центъра за психично здраве. Сигналът в полицията е подаден от майката, която съобщила, че синът ѝ е убил съпруга ѝ.

При пристигането на екипа на полицията на място мъжът се барикадирал в жилището си. По-късно излязъл с два ножа в ръцете и нападнал полицейските екипи. Няма ранени полицаи. При задържането му е използвана физическа сила и помощни средства.

Извършителят се е водел на отчет в Центъра за психично здраве.

Бащата е открит в апартамента, починал, вероятно от нанесения побой от сина, като по тялото му е имало и рани. Майката в момента е в добро състояние, съобщи началникът на Четвърто районно управление Делян Гешев.

По думите му, лицето не е криминално проявено и към момента няма информация дали е ползвало наркотици. Има образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура.

Според Димитър Стоянов, живущ в блока, момчето се е държало учтиво, но е имало проблеми с наркотиците. В миналото е пукало гуми пред блока, а баща му е оправял щетите. Той допълни, че нападателят се е събирал с други младежи с нестандартно поведение по входовете.

По време на инцидента на мястото е имало и психолог от МВР, а отвътре са се чували крясъци, разказа още Димитър Стоянов.

Семейството живее в блока от 80-та година, разказа пред bTV една от съседките.

„Бащата и майката са превъзходни хора и не мога да проумея как може да е станало. Имат голям син, който учеше в Германия, сега работи в Англия, превъзходно дете. За малкия знам, че учеше, но не знам дали завърши. Той е много затворен за разлика от големия. Не съм чувала да са имали скандали, те не са такива хора. И да са имали неприятности, никога не са го показвали”, допълни жената.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *