Измамник събра гнева на цяла България: Така ще бъде! Докато има балъци, ще крадем! (СНИМКИ)

k;

Така ще бъде! Докато има балъци, ще се краде! Тази нагла реплика пред Нова телевизия е на ало измамник от Етрополе. Българинът по паспорт, но живеещ в ромската махала, е нагъл и безпардонен. Заявява, че неговият “бизнес” е легален, търгувал в Румъния. Но на повторен въпрос докога ще има ало измамници, той повтаря: “Докато има балъци!”.

Поредните телефонни измамници застават пред съда. Арестувани са миналата година.

В съдебната зала обвинените за схемата се срещнаха очи в очи с измамената от тях възрастна жена. Баба Добрина даде всичките си пари на мнимото муле. Парите вече са върнати на жертвата. Нейната съседка баба Веша обаче нямаше този късмет. Тя беше ограбена ден по-късно.

Кои са хората, задигнали парите на двете възрастни жени? По наша информация  това са Атанас Петров, по пряко Калчо, Найден Димитров с прякор Копаната и Георги Василев с прякор Бодито. И тримата са от Ветово и са криминално проявени.  В ареста обаче са само двама от тях. И само двама ще отговарят пред съда за измамите в Етрополе.

Делото беше отложено заради неявяване на адвоката на Димитров. Бащата на Атанас Петров пък смята, че телефонните измами няма да спрат с ареста на сина му. И признава, че измамниците от Ветово ще продължават да се прехранват с „ало” кражби, „докато има балъци”.

Димитров и Петров застават пред съда отново на 1 август. Те ще отговарят пред магистратите за измамата на баба Добрина, защото до момента не признават за измамата на баба Веша , а разследващите не намират достатъчно доказателства. А баба Веша се надява да й бъдат върнати парите, които всъщност били от абитуриентската вечер на внучката й.