Нинова попиля ГЕРБ за европредседателството: Изолираха президента и съдебната власт! Изгубихме 160 милиона евро…

Корнелия Нинова (6)

Ръководството на БСП дава брифинг в централата на партията на “Позитано” 20.

“Европредседателството свърши и е време за нашата оценка”, заяви в началото на пресконференцията лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Първият приоритет консенсус – по-разделен сега и от председателството на България Европейският съюз никога не е бил. Вместо съгласие и единодушие видяхме разделение между държавите. България не можа да бъде онзи лидер, който да осигури съгласие. Напротив – увеличи се разединението между европейските държави”, коментира тя.

“Президентът беше изолиран. Съдебната власт и неправителственият сектор не бяха ангажирани. Цялото европредседателство беше едно еднопартийно мероприятие”, добави червената лидерка.

“По темата за конкурентноспособност България не реализира напредък. В документа, приет по време на председателството, пише, че кохезионната политика ще се запази. Да, но всъщност общо средствата за кохезионна политика намаляват”, обясни социалистката.

“По тема миграция българското правителство не постигна нищо, даже проблемът стана по-голям и предизвика повече разногласия. И по Шенген българското правителство не реализира напредък”, категорична е Нинова.

“По време на председателството имаше 72 протеста за 6 месеца. По 1 протест на 2 дни и половина”, каза още председателят на БСП. По думите й никога не е имало такъв протестен вот, както по време на председателството.

“Точно по време на председателството се оттеглиха чуждестранни инвеститори, които оттеглиха над 160 млн. евро инвестиции. Още по-тревожно е, че това оттегляне е от европейски държави. Другото е, че българският бизнес е увеличил инвестициите си навън”, разкри тя.