Горещо! Проф. Константинов с коментар на големия въпрос – успешно ли е или не европредседателството?

Професор Михаил константинов

Председателството е наистина успешно и това не е просто моя оценка. Казаха го и Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск и Антонио Таяни. Тримата ръководители на най-важните институции в ЕС бяха единодушни в това. Ние обикновено сме доста лицемерни в това отношение и когато ни е изгодно за нещо, се оправдаваме, че на Запад е така. Темата за Западните Балкани е подходяща и тя определено ще бъде доразвита. Така коментира пред „Монитор“ проф. Михаил Константинов края на българското председателство на Европейския съюз.

Според него, темата Западни Балкани е била подходяща и неговите очаквания са, че тя ще бъде доразвита.

„Смяташе се, че ще има и чисто технически гафове, но нищо подобно не се случи. Така отсъствието на гафове, поставянето на важна тема като Западните Балкани и най вече опитите да се наложи правилно решение на мигрантския проблем не е никак малко постижение за страната ни“, допълни още професорът.

Той не пропусна да коментира и темата с мигрантите, която отново вълнува Европа и почти костваше поста на германския канцлер Ангела Меркел: „Страшното в момента е не толкова, че страната ни се напълни с хора със съмнително минало, а някои от тях са дори и терористи, а че европейските граждани вече не вярват в законите. Една група хора продължават да лъжат и да не си дават документите. 200 000 души обикалят Германия и никой не знае къде са и какво правят“.

„Нека да вземат пример от нас. България е на път да се примири със своето минало и да гледа само напред. Затова трябва непрекъснато да се изтъква, че не бива да се минава през оградата, а само през КПП-тата“, завърши той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.