Цяла Америка говори за това българче! Малкият Павел Карабелов направи нещо уникално и спечели национален конкурс за безопасно шофиране…

2111670078

Българче, родено в Америка стана телевизионна звезда в САЩ, след като спечели национален конкурс за безопасно шофиране, предаде бТВ.

Павел Карабелов е в VIII клас, носи костюм, обича българската история и влезе в новинарските емисии на американските медии със своята креативност и отношение към безопасното шофиране.

Той е роден в Калифорния, но родителите му са българи. Учи в американско училище, но въпреки това държи да знае родния си език и да познава традициите и обичайте ни.

Един проект за домашна работа, който получава от учителя си Кристофър Листър му носи не само отлична оценка,  но и първо място на Американско състезание за безопасност по пътищата – Drive2Life PSA . Павел създава 30-секундно клипче, което изпраща послание за повече отговорност на пътя.

Той е силно провокиран и от един свой спомен за летящи сирени по улицата, на която живее. Пред  очите му умира младa жена, шофирала с висока скорост. Той казва, че не може да забрави тази гледка и точно затова иска да се включва във все повече проекти по темата за отговорността на пътя.

Учителят на Павел изпраща всички домашни проекти на конкурса и така след 3 месеца Павел разбира, че печели. Като награда той получава 1000 долара и среща в Ню Йорк с прочутия холивудски продуцент Алан Вайс, носител на награда Еми.

Павел е сред най-изявените тийнейджъри в училище. Облича се с костюм, защото смята, че е важно да изглежда добре и да бъде приеман сериозно. След успеха на клипчето, той е избран за ученик на годината.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.