ИЗВЪНРЕДНО! Григор Димитров бе разгромен след жестока битка! Гришо даде всичко от себе си,но…

1530427139-zhestoko-mele-krai-plovdiv-kola-se-412

Григор Димитров губи с 1-2 (6:1, 6:7, 6:7) от Стан Вавринка в среща от първия кръг на „Уимбълдън“.

Двубоят е седми между двамата, като Григор има 4 победи, а една от тях е в Лондон, но на турнира в „Куинс клъб“. Българинът няма загуба от швейцареца от 2013 година, а при победа днес ще срещне италианеца Томас Фабиано, победил с 3-1 индиеца Юки Бамбри.

Първият сет започна страхотно за Григор и продължи едва 26 минути, като българинът се затрудни само във втория гейм, както и в шестия, който Вавринка си взе с подаване на нула за крайното 6:1. Димитров нямаше почти никакви проблеми, а за това му помогнаха и честите грешки на съперника.

Вторият сет бе далеч по-тежък за българина и 224-ият в света Вавринка му създаде проблеми, като не само, че не позволи да изостане в резултата, а даже проби българина за 4:2. Григор успя да се съвземе и върна пробива за 4:3, след което двамата взеха подаванията си и се стигна до 5:5. Швейцарецът успя да поведе с 6:5, но Григор стигна до тайбрек, измъквайки се от два сетпойнта на съперника. В него обаче Гришо се пречупи след 3:3 и допусна загуба с 3:7.

Третият сет тръгна много добре за българина и след пробив преднината му на старта стана 3:0. При 5:3 в своя полза Григор трябваше да реши всичко, но допусна пробив, който Вавринка успя да затвърди за 5:5, след което се стигна до пореден тайбрек в мача, след като швейцарецът измъкна два сетпойнта. Въпреки това Вавринка отново взе тайбрека с 6:5 и поведе с 2-1 в сетовете.

Четвъртият сет се разви гейм за гейм, като Гришо бе близо до пробив в третия и петия, но Вавринка оцеля. Швейцарецът поведе с 5:4 след гейм на нула, а Димитров сервира за оставане в мача.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории