Само в 7DniSofia.bg

Скандалът се разраства! БСП изпратиха искане до Ивайло Московски за Летище „София“!

летище

ПГ на „БСП за България” изпрати искане до министъра на транспорта Ивайло Московски във връзка с откритата миналата седмица  процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия на летище София.

Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Социалистите поискаха да им бъде предоставен анализът на международните консултанти – Световна банка и Европейска банка за възстановяване и развитие за концесията.

ПГ на „БСП за България“ поиска и решението на МС и документацията за обявяване на процедурата за отдаване на концесия на летище София.

На брифинг в парламента миналия четвъртък социалистите обявиха, че на закрито заседание като извънредна точка правителството е взело решение за втори път да даде  старт на концесията на Летище „София“.

Тогава Георги Свиленски обяви, че ПГ на „БСП за България“ е последователна през всички години, когато това правителство и предишното, се опитват да отдадат най-печелившото българско държавно дружество на концесия.

По думите му летището ни е обект и на национална сигурност и не може да бъде отдадено на концесия по този тъмен и непрозрачен начин.

Свиленски разкри, че на летището са започнали съкращения на работници и въвеждане на изискванията на бъдещия концесионер  според предварителните условия, за да може, когато му бъде предоставено дружеството, да няма противопоставяне от страна на работниците.

Той заяви, че левицата ще застане зад всеки един работник, който бъде неоснователно съкратен, уволнен или изгонен от летището.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.