Театър на открито! Огромна сцена пред Народния театър, за втора година ще прожектира навън, какво ще…

Иван Вазов театър

За втора година Народният театър „Иван Вазов” излиза на открито. От 30 юни до 8 юли представления ще има в Градската градина, предаде НОВА.

Началният час на всички спектакли е 21.30 ч.

Сцената пред театъра е построена само за 24 часа и тежи над 7 тона. Своеобразният купол ще се издигне 9 метра над земята. Ще приюти 6 спектакъла и един концерт в общо 9 дни, посветени на театъра.

А подготовката за откриването не спря, въпреки лошото време.

„Следя няколко синоптични агенции, които предвещават, че следващите дни ще бъдат добри. Да се надяваме, че Бог ще бъде благосклонен към нас”, коментира Емил Марков, зам. директор на Народния театър.

„Театър пред театъра” ще бъде открит с концерт-спектакъла „България – благословена земя“. А първата постановка ще е „Калигула”.

„Това е предизвикателство – да говориш, да играеш под луната под звездите. И природата ще помага”, заяви актьорът Деян Ангелов.

А със своите близо 1200 места, трибуните е центъра на София ще бъдат пряка театрална конкуренция на Световното по футбол

„Смятаме, че ще имаме огромен интерес и ще заслепим дори Световното”, заяви Емил Марков.

В „Театър пред театъра” ще можем да видим още „Госпожа министершата”, „Животът е прекрасен”, „Сако от велур” и „Швейк”. Представленията ще започват в 21:30, когато градът е тъмен, а прожекторите светят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.