Куриоз! Протестиращите за горивата скочиха остро към Марешки: Защо не сте до нас? Нали се обявихте против монопола

Марешки

Остро отворено писмо до лидера на „Воля“ Веселин Марешки изпратиха от Национално сдружение на средните и дребни търговци и превозвачи на горива, които преди дни организараха в столицата няколко протеста срещу готвените промени в Закона за горивата. В него те се възмущават, че въпреки обещанията си да се бори с монопола и картела в бранша, той не ги подкрепя в борбата им срещу налагането на лобистките текстове, които облагодетелстват именно едрите риби. Ето какво още пишат протестиращите до Марешки:

„Уважаеми Господин Марешки,

Събитията около закона за горива от последния месеци ни обедини, всички нас, представителите на дребния и среден бизнес от петролния бранш. В нашите редици, обаче липсва една „емблематична“ фигура от борбата с монопола в горивата. Липсвате Вие, г-н Марешки.

Нали точно Вие, в предизборната си платформа търдо се обявявахте против монопола и картела в горивата.

Какво се случи след изборите с Вас и Вашата парламентарна група, г-н Марешки? Нищо! И нищо няма да се случи.

Защото Вашето поведение говори само, че Вие сте създаден от монопола, за да може чрез Вашите действия, партньорите на монополиста да бъдет убедени, че такъв закон трябва да има. Това се потвърждава и от Вашето мълчание и от Вашия избор на доставчик на горива, който доставчик може би е член на Българската петролна и газова асоциация.

Ние, г-н Марешки, ще загубим бизнеса си, а Вие ще загубите Вашите избиратели. Ние ще бъдем икономически трупове, а Вие може би – политически.

Молим Ви, с изявления и действия да ни докажете, че не сме прави“, пишат от сдружението.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории