Извънредно! МВР с последни данни за водното бедствие в страната! Къде положението е най-тежко?

Брегово Наводнение вода

ГДПБЗН излезе с последна информация за оперативната обстановка на територията на страната.

Данните са към 18 часа.

От началото на деня до 18:00 часа служителите на  “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 118 сигнала за произшествия, от които 11 пожара и 106 спасителни дейности.

Към момента звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 14 произшествия.

Няма данни за застрашени хора и населени места.

Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столична община  и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян.

Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета

Област Пловдив
До 18 часа екипите на ПБЗН са  извършили отводнителни дейности по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради и паднали дървета.

Област Смолян
Получени са 30 сигнала за наводнения и локални опасности от наводнения. Отработени са 26 сигнала  – отводняване на наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и изграждане на диги. Повечето от сигналите са били концентрирани около речното корито на река Черна, която поради обилния дъжд е преляла. Изградени са  диги в кв. Устово – Промишлена зона, ул. „Георги Раковски, ул. „Тракия“, ул. „Родопи“, ул. „Димитър Македонски“, ул. „Хан Аспарух“ . Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

Област Пазарджик
Постъпили са 30 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура. Екипите на ПБЗН са отработили 26 сигнала за произшествия  – сред отводнени обществени сгради са МБАЛ „Пазарджик“ и Болница „Ескулап“.

Област Монтана
Постъпили са 5 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура и всичките са отработени.

Област Бургас
Към момента са получени над 35 сигнала за наводнени улици, паркинги. Екипи на пожарната служба работят по отводняването им.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *