Инвестиция за близо 64 милиона лева! Правят основен ремонт на множество училища и детски градини в София!

Фандъкова Честване на обединението на источна Румелия с княжество България (11)

Ремонтират основно 26 училища и детски градини в София. Инвестицията е на обща стойност 63,6 млн. лв., като по-голямата част от тях – 58 млн. е безвъзмездно европейско финансиране.  Столичната община и регионалното министерство подписаха договора за ремонт.

Общо 15 училища и 11 детски градини в столицата ще посрещнат малчуганите догодина с изцяло нов облик и по-добри условия.

“Договорените 64 милиона лева ще отидат при най-важните хора в града – децата. Учебните заведения ще бъдат цялостно обновени, включително и енергийно, което е важно за подобряване на околната среда в града….. Много хора идват с децата си в София и ние сме длъжни да осигурим добра среда. Защото средата възпитава и усилията ни са насочени точно към подобряване на средата на обучения и възпитание”, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

“Говорим почти за 55 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ. Като цялата му стойност е над 63 млн. лв. Става дума за обзавеждането, за оборудването, за подобряването на инфраструктурата на средата и т.н.”, добави регионалният министър Николай Нанков.

Учебните заведения и детските градини, които ще бъдат реконструирани са в районите „Красна поляна“, “Надежда”, “Връбница” и “Илинден”.  Сред проектите е и дългочаканото разширение на 9-а Френска езикова гимназия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *