От последните минути! БСП поиска оставката на шефа на КЕВР: Той прикрива Гинка и сделката за ЧЕЗ!

Корнелия Нинова (5)

Часове преди гласуването на вота на недоверие към правителството на ГЕРБ за политиката в сектор „Сигурност“ и напускането на ръководството на парламентарната група на партията от Жельо Бойчев и ден, след като един от коалиционните партньори на столетницата намали бройката на депутатите ѝ с един заради напускането на лидера на ЗНС „Ал. Стамболийски“ Спас Панчев, БСП свика спешно заседание на Изпълнителното бюро и излиза с извънредни новини.

Корнелия Нинова съобщи, че ще поискат оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов, като ще искат и главният прокурор да го разследва за длъжностно престъпление, тъй като отказвал да изпълни закона.

„Той иска да прикрие сделката за ЧЕЗ, Гинка Върбакова и задкулисието около нея. КЕВР отказва да провери сделката, въпреки че законът го задължава. КЗК също мина тихомълком, а токът се качва. Ние няма да оставим тази сделка и сме притеснени, че институциите не дават информация, а някои като КЕВР дори не спазват закона“, заяви Нинова. Така лидерката за пореден път пробвна да отклони вниманието от огромните скандали и интриги в партията, насочвайки вниманието на обществото към други теми, най-често сметките за ток и парно, което знае, че действа и вече няколко пъти го изпробва успешно.

„Не отклоняваме вниманието, обяснихме вече каква е причината за оттеглянето на Бойчев. Няма нужда да отклоняваме вниманието, защото всичко е ясно.

Относно назначението на член на СЕМ от президента, ще повторя, че ние никога не казваме кого да назначава, нито ги обсъждаме. Той си има правомощия на държавен глава и сам си ги изпълнява. Не се съветва с мен, така че не се съветва с мен. Президентската власт е независима“, коментира Нинова след въпрос по темата.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.