Удар! Спипаха Пелов-младши по бели гащи на Летище София точно преди да забегне със самолета за…

летище

Владимир Пелов младши е бил арестуван зрелищно, преди да излети към майка си в Малта. Той бил неприятно изненадан от жандармерия на летището в София, преди да се качи на самолета, пише “Телеграф”.

Напомняме, че жената замина там преди около месец, когато сестра му Вероника роди. Освен сина на застреляния затворник, бяха арестувани още братята Борис и Тодор Ерменкови и Тихомир Миков-Перуката, които се смятат за най-близкия приятелски кръг на гръмнатия бандит от Ботевград.

До късния следобед вчера Пелов и аверите му бяха разпитвани в полицията. Тя са заподозрени, че са участвали в разстрела на братята Цветан и Марко Петрови преди две години. Бандата, според разследващи, стояла и зад серията взривове и палежи на спедиторска фирма “Еконт” в Ботевград. Има много свидетели, които посочват, че именно групата на Пелов стои зад престъпленията. Когато е бил на свобода, и убитият Владимир-старши е участвал, разкриха участници в операцията.

Владимир, Борис Ерменков и Тодор Перуката бяха оставени в ареста вчера за още 72 часа. Срещу тях е повдигнато обвинение за престъпление против личността, заявиха вчера от прокуратурата. Другият брат Ерменков и Шопа са освободени.Според разследващи ролята на Пелов-младши в бандата била да следи и проучва жертвите, за да осигурява логистика и транспорт на останалите. Подозира се обаче, че лично е участвал в палежи и взривове на офиси на “Еконт”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *