Грозни скандали клатят парламента! Марешки се надигна: сравни Нинова с куче и я обвини в купуване на гласове…

БСП Митинг Шествие Корнелия Нинова (11)

Веселин Марешки срази лидерката на БСП Корнелия Нинова в парламента. Войната нажежи страстите в уж скучния четвъртък до червено.

Лидерът на “Воля” попита Нинова какво ще прави, ако съдът реши, че социалистите са купували гласове. “Ами ако съдът се произнесе, Корнелия Нинова ще седи ли тук, избрана с купени гласове”, избухна Марешки от трибуната. Той стигна и по-далеч, обърна се към Нинова с покана да я заведе при човек, който е кръстил каракачанката си на нея – Корнелия.

В отговор подскочиха острите езици на червените. Драгомир Стойнев определи бизнесмена като палячо, а Антон Кутев припомни за висящите дела на Веселин Марешки.

Напрежението продължи с недоволството на социалистите срещу заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Червените депутати го обвиниха, че не прилага правилника на парламента и някои от тях напуснаха залата.

На трибуната в пленарната зала се качи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя предпочете да не коментира изказването на Марешки, а се съсредоточи върху доклада за дейността на КЕВР.