Новият шеф на АПИ с първи думи за извънредото назначение! С какво се занимава частната му фирма и има ли конфликт на интереси?

Глосов

Министър Николай Нанков лично ме покани да заема тази длъжност. Аз разговарях с инж. Атанасов и успях да го убедя да остане в УС на АПИ, защото той е безспорен авторитет в пътното строителство.

Това каза в ефира на БТВ новият председател на УС на АПИ инж. Светослав Глосов. „Не виждам конфликт на интереси, защото моята фирма се занимава с високо строителство и строителство на канализация по селата.

Фирмата сега се управлява от сина и дъщеря ми. Подал съм декларация за конфликт на интереси и всеки може да види данъчната ми деклрация. Няма от какво да се притеснявам. Предстоят няколко конкурса за пътно строителство и отварянето на ценови оферти, но това няма нищо общо с рокадите в агенцията. Инж. Атанасов сам поиска да бъде сменен по лични причини.

Строителството на АМ „Хемус“ върви по план. Строят се два лота. Магистралата трябва да бъде завършена през 2024 година. Изграждането на тол системата също върви по график. От януари догодина влиза в сила и електронната винетка“, разкри още инж. Глосов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.