Зловещо време застигна България! Пороите и гръмотевиците днес ще са по-силни отвсякога!

Буря време прогноза дъжд

В четвъртък от юг-югозапад валежите отново ще се активизират, ще обхванат страната и отново на много места ще са значителни по количество, сочи справка в сайта на НИМХ при БАН. Предвиждането им вече е факт, защото в София и на други места в страната вали часове наред. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток.

Ще се задържи хладно за края на юни с максимални температури между 20° и 25°, под 20° ще останат в районите с по-значителни валежи. Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи, на места значителни, придружени и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха и на морската вода 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде облачно и дъждовно.

На много места валежите ще са значителни, главно в Рило-Родопската област, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 14°, на 2000 метра – около 9° През нощта срещу петък, главно в западната половина от страната валежите ще продължат, като значителни ще бъдат в Северозападна България.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за юни. Оранжев кодзa интeнзивни вaлeжи и гpъмoтeвици e oбявeн зa 28 юни в цялaтa cтpaнa, c изĸлючeниe нa oблacт Bидин, ĸъдeтo e в cилa жълт ĸoд. B пo-гoлямaтa чacт oт oблacтитe ce oчaĸвaт и гpъмoтeвични бypи. В петък отново ще има превалявания от дъжд почти в цялата страна, температурите ще бъдат около 20 градуса. В събота температурите ще започнат слабо да се повишават, но отново ще има валежи и гръмотевични бури предимно в Централна и Източна България.

На 1 юли се очаква валежите навсякъде да спрат. Ще бъде слънчево и постепенно ще се затопля.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.