Само в 7DniSofia.bg

Вижте първи СНИМКИ на скандалния остров, обявен за собственост на Борисов – собственците разкриха, че са водили преговори…

Бойко Борисов България в еврозоната (31)

Пълна лъжа е „новината“, че вашият премиер го е купил, заяви собственикът на агенцията – продавач Серетис пред „24 часа“

Остров Фидониси (в превод „Змийски остров“), приписан като собственост на премиера Бойко Борисов Борисов, все още се продава, съобщи за „24 часа“ собственикът на гръцката агенция за недвижими имоти г-н Антонис Серети.

Обявата за неговата продажба може да се види на сайта на агенцията. Цената е 3 800 000 евро. Собствениците са трима гърци.

„В момента водим преговори с английски предприемач за закупуване на острова, но сделката е в самото начало и разговори можем да водим с всеки друг желаещ да го закупи. Пълен фейк е „новината“, че вашият премиер е собственик на острова. Островът не е продаден и всеки, който се интересува може да влезе в сайта и да го провери“, уточни г-н Серетис.

Остров Фидониcи е необитаем и се намира в залива на Неа Ираклица до Кавала.

След разследване на в. „24 часа“ стана ясно, че по гръцките медии също няма „новина“ за закупуване на острова от когото и да било.

Остров Фидониси е в категория врахониси или скалист остров. Определен е като малък и необитаем остров без икономическа дейност. Критерий за определяне на остров като скалист остров е невъзможността да се развие автономен икономически живот на него.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.