Граждани остават без питейна вода, заради голяма авария на главен водопровод! Къде е повредата и кога ще бъде отстранена?

топла вода

Два екипа работят на място. По-късно днес водоподаването трябва да бъде възстановено.

Без питейна вода са общините Рила и Кочериново поради авария на главния водопровод към двата града, съобщиха от “Кюстендилска вода”, предаде БНР.

От община Рила съобщиха, че има аварирал спускателен кран на Рилския водопровод при село Пастра, както и напукана по дължината етернитова тръба, която трябва да бъде сменена. Цялото население по Рилското корито е уведомено предварително за аварията и домакинствата са заредени с достатъчно питейна вода, каза инж. Йорданка Харалампиева от “Кюстендилска вода”.

6-километровият водопровод от ВЕЦ “Каменица” до село Пастра е изграждан преди повече от 40 години с етернитови тръби и много често аварира. При рехабилитацията на пътя Рила – Рилски манастир миналата година на няколко места водопроводът беше потрошен от тежките пътни машини, което утежни още повече ситуацията.

Подготвя се проект за 100% подмяна на етернитовите тръби по Рилския водопровод, каза областният управител на Кюстендил Виктор Янев.