Мажд Алагафари посече Бойко Борисов! Границите няма как да бъдат затворени – европейската граница е голяма, особено по вода

5(169)

Неформална среща на тема „Мигранти“ се проведе в неделя в Брюксел. На нея българският премиер Бойко Борисов обясни, че трябва да се направят гъвкави споразумения, за да се изградят убежища за мигранти на територии извън границите на ЕС, предаде бТВ.

Той призна, че България, заедно с Италия и Гърция, не е спазила задължението си на външна граница и не е ограничила пропуска на мигранти към Западна Европа.

Границите няма как да бъдат затворени – европейската граница е голяма, особено по вода, каза по бТВ Мажд Алагафари. Относно изграждането на лагери извън границите на Европа той напомни, че Либия отказа да изгражда такива лагери на своя територия.

Алгафари определи „поканата“ на германския канцлер  Ангела Меркел преди три години към мигрантите като голяма грешка.

Според него не може да се очаква нова бежанска вълна, но мигранти ежедневно преминават границата ни и продължават към другите страни.

Единственият начин да се преборим с тези набези е мигрантите да знаят какво ги очаква, още преди да тръгнат. Да са предупредени, че ще има наказания, защото в момента те се разхождат свободно из страните като туристи”, коментира още Алгафари.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.