Стотици автобуси на бунт! Вижте СНИМКИ от днешния протест на превозвачите и техния иск! (ГАЛЕРИЯ)

Протест на превозвачите (6)

Около 250 автобуса от цялата страна и около 50 тежкотоварни автомобила се включиха в днешния национален протест в София срещу подготвения законопроект за създаването на Българска автомобилна камара. Според превозвачите тази камара няма да реши проблемите в сектора им, а ще ги задълбочи. Превозът на пътници не беше преустановен.

В 10 ч. около 50 автобуса паркираха на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, а останалите автобусизапочнаха да се подреждат в крайната дясна лента на бул. „Цариградско шосе“ в посока центъра на София, съобщава БНР. Час по-късно автобусните превозвачи с превозните си средства в мирно шествие по булевардите „Цар Освободител“, „Мария Луиза“ до Централната автогара в София демонстрираха несъгласието с готвения закон за създаването на Автомобилната камара.

Според бранша тази структура ще бъде неефективна, ще контролира сама себе си и ще изземе функциите на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Ивайло Константинов от Националното сдружение на автобусните превозвачи коментира: „Конкурент да контролира конкурент. Опасността е от това да се въведе допълнителна частна корупция, така да се каже.“

От Камарата на автомобилните превозвачи в България също не са съгласни със създаването на въпросната камара, затова и те се присъединиха  към колегите си от пътническия транспорт и паркираха тирове по бул. „Цариградско шосе“.

Протест на превозвачите! (СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории