Проф. Константинов попиля правителството: Не сме длъжни да се грижим за бежанците! Грешката ви е, че не ги вкарвате в затвора!

бежанци

Безнаказаното допускане на нелегални мигранти през граница у нас е безобразие, защото потъпква законността. Това каза политическият анализатор проф. Михаил Константинов, предава “Фокус”.

Той добави, че за да се справи с мигрантската криза, България трябва да действа с пълна решителност за опазването на границите си със сила. „Опасността за България е, ако тръгнат много големи групи хора. Всички, които влизат нелегално, трябва да бъдат следени и да си излежат наказанието според българския наказателен кодекс.

Бежанската политика на премиера Борисов като цяло е добра, остава само нещата, които той каза, да бъдат изпълнени. Никакво обратно връщане на мигранти, на базата на някакво отдавна умряло Дъблинско споразумение. България няма никакви ангажименти – нито законови, нито морални, да се грижи за хора, които са влезли по нелегален, престъпен начин в страната. Грешката на България е, че не ги вкарва в затвора“, коментира проф. Михаил Константинов.

Той каза още, че всеки чужденец, който нарушава българска граница, трябва да знае, че ще го очакват всички наказания, предвидени в българското законодателство. Ако обаче България приеме част от бежанския поток срещу финансова подкрепа от страна на ЕС, то това ще деморализира окончателно българското общество, добави анализаторът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *