Извънредно! Бойко Борисов отстъпи пред превозвачите! Спешно изтегля законопроекта за създаването на Българска автомобилна камара…

Бойко Борисов (7)

Премиерът Бойко Борисов разпореди законопроектът за създаването на Българска автомобилна камара да бъде изтеглен. Решението му бе взето, заради протестът на превозвачите днес. Това стана ясно след срещата му с тях, те се обявиха срещу законопроекта, предаде бТВ.

„Договорил съм се с колегите някои от нещата, които считам за нередни, да се поправят“, посочи Борисов.

250 автобуса и 50 камиона се включиха в протеста.

По-рано беше съобщено за 750 автобуса и 200 камиона, но организаторите обясниха, че броят им е намален, тъй като близо 1000 машини биха блокирали столицата. Товарни автомобили в града няма да има, те бяха наредени на “Цариградско шосе”.

Организаторите настояват за оттегляне на законопроекта за Българска автомобилна камара. В 11 ч. протестиращите превозвачи ще се срещнат с премиера Бойко Борисов.

“Този законопроект не защитава по никакъв начин бранша, единственото, което цели, е лобизъм, корупционни практики и корпоративни интереси. Той е вреден и трябва да бъде изтеглен”, категорична беше Магдалена Милтенова от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Тя твърди, че през кметове на ГЕРБ са правени срещи, на които е правена агитация за камарата, а хората са притискани да участват в подписка.

Ще удовлетвори ли исканията им, решението на премиера, 7dnisiofia ще продължава да следи.