Разкриха наркодилъри с обработен чай и други наркотици! Полицаите били изумени при обиска, заради мястото в което едва открили наркотиците…

Полиция

На 22 юни 2018г., на територията на ОДМВР-Враца е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“. В 17.00 ч. в град Враца е извършена полицейска проверка в помещение обитавано от 44-годишен мъж от града, криминално проявен, осъждан.

По време на обиска е намерен и иззет плик съдържащ около 7 грама зелена суха листна маса. Това съобщиха от ОДМВР-Враца. Мъжът заявил, че листната маса представлява „чай“ за пушене, третиран с наркотично вещество. Той е задържан. Образувано е бързо производство.

В хода на операцията, в 18.20 часа в града, в непосредствена близост до Професионалната гимназия по строителство и архитектура-Враца, е задържано 36-годишно криминално проявено и осъждано лице от Враца. При извършения личен обиск са намерени и иззети два плика съдържащи бяло прахообразно вещество с тегло 13 грама, което при направения полеви наркотест реагира на хероин.

При обиска е иззета и самоделно направена цигара от суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис. При последващо претърсване в жилище обитавано от същото лице, в печка на твърдо гориво са открити 2 плика съдържащи 57 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин, и 153 грама зелена суха листна маса – канабис.

Мъжът е задържах. Образувано е бързо производство. В село Гложене, община Козлодуй, полицейските служители са извършили претърсване в частен дом обитаван от 30-годишен жител на същото село. Намерени и иззети са 2 плика съдържащи суха зелена листна маса- канабис, и 2 пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на хероин. Мъжът е задържан. Образувано е досъдебно производство.