Смразяващи разкази около бягството на затворника! Полицаят, който успя да залови престъпника, разкри подробности за акцията! (ВИДЕО)!!!

images (1)

В „Здравей, България” – акцията по задържането на избягалият затворник Борис Иванов, който три дни бе в неизвестност. 48-годишният рецидивист бе задържан край град Летница в събота следобед. По данни на полицията, Иванов е влязъл в две къщи, за да търси храна и пари, предаде НОВА.

Разкриха първите потърпевши от набезите на рецидивиста – 26-годишният Здравко Ванков и разказ, от първо лице на полицейския инспектор Димитър Димитров, предотвратил заложническа криза.

Ванков разказа, че отишъл до дома на дядо си, където заварил рецидивиста, който държал метална тръба.

„Веднага осъзнах, че е затворник. Хлопнах вратата, веднага излязох навънка и го изчаках. Той стоеше и ме гледаше накъде ще ходя. Запалих колата, отидох в ъгъла и звъннах на 112, но не успях да обясня коя е улицата. В този момент те ми казват, че има избягал затворник. Аз потвърдих, че именно той се намира вкъщи. Те ми казаха, че ще ме свържат с началника на РПУ-Ловеч. Казаха ми да изчакам, обаче аз не изчаках, защото мислех, че той е вътре. През това време той избягал”, разказа Ванков.

Той се свързал с намиращата се в центъра на селото жандармерия, но служителите на реда не му повярвали.

„Появи се някакъв човек, явно началникът беше и държеше снимката на затворника в ръка. Аз потвърдих, че е той”, заяви мъжът.

„Наближих къщата, спрях колата и се върнах леко назад пеша и ги видях на 30 метра от мене – тогава разпознах жената”, разказа и началникът на полицейското управление в Летница, Димитър Димитров. Тя се опитала да му сигнализира с жестове и мимики, че има нередности.

„Усъмних се, че има нещо нередно, но не тръгнах към тях, защото предположих, че вече може да се е снабдил с нож или някакво друго оръжие”, каза той.

„Не посмях да тръгна към тях, за да не се създаде опасност за жената”, добави Димитров.

Цялото видео може да видите ТУК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.