С хладното време и валежите ще посрещнем следващата седмица!

време дъжд чадър

Синоптиците прогнозират през следващите седем дни да се редуват слънце, облаци и дъжд.

Като за капак ще има и гръмотевици. В понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, повече сутринта и в източните райони. След обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 23 и 28 градуса. В Пловдив – до 26 градуса, предаде НИМХ.

Във вторник от юг ще започнат валежи, в следобедните часове, придружени с гръмотевични бури. Има повишена вероятност в Централна и Източна България валежите да са интензивни и значителни по количество.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще са по-ниски от обичайните – максималните, предимно между 21 и 26 градуса, в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20 градуса.

В четвъртък, главно в Източна България и планинските райони остават условията за интензивни валежи и гръмотевични бури. През последните дни от седмицата въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има по-съществени разкъсвания на облачността, но вероятността за превалявания, главно в следобедните часове, остава. Температурите слабо ще се повишат и в началото на юли максималните ще бъдат между 25° и 30.