Извънредно! Борисов с ексклузивни новини: Чакам всеки момент да ми дадат решение за майките с децата

Бойко Борисов България в еврозоната (32)

Гъвкави споразумения трябва да се направят, за да има функциониращи миграционни центрове извън европейските страни. В тези центрове, които ние така или иначе подпомагаме, ще има не само медицинска и образователна, но и юридическа помощ. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

“Да се види точно къде и как да се дават, за да се спре тази миграция. Второ, в тези центрове хората да знаят, че там няма да бъдат посрещнати така, както те си представят”, сподели Борисов.

“На 4 юли ще сме заедно България, Гърция и Румъния в Солун. В общи линии няма този натиск, който беше 2015 година. Тук искам да кажа с цялото си уважение към нашата опозиция – не е коректно така да се говори. Когато говорихме за релокацията тогава, нека си спомнят 2014, 2015, 2016 г. какво е било – 40 000 души влизаха тук. Ние бяхме от страната на искащите релокация. Изведнъж вътрешният кръг се загради и дойдат няколко милиона в България, Гърция, Италия. Ние бяхме тези, които казахме, че ще скъсаме мрежите”, каза още премиерът.

“Вместо да се каже “Браво!” на българското правителство – 100 човека са минали през България за миналата година. Всички започваха с “Браво на Бойко и неговото правителство”. Да не плашат толкова хората. Тогава релокацията беше в наша полза, за да могат да ги вземат в Европа”, поясни Борисов.

“Това г-жа Меркел като двустранно споразумение може да го поиска, когато външните граници са на 100% затворени. Ако образно казано на България трябва още 100-200 млн., осигуряват се. Не ни достигат кораби – ето ви кораби, не ни достигат хора – идват французи, испанци, затова говори Ангела, не да ни върнат 60 хиляди. Няма да се съглася. Първо да се направят затвори. Представете си ни нас сега с тези мигранти в Австрия и Германия. Затова говорихме тогава за релокацията, за да не останат при нас”, сподели още за срещата днес Бойко Борисов.

“Нека да бъдем честни – ние, Гърция, Италия, пропускахме мигранти и не си спазвахме думата”, призна той. “За Албания въобще не е говорено. Аз защитих Западните Балкани, като говорих за Европа, а не само за държавите-членки”, продължи той. “България показа как трябва да бъде решен въпросът, не само на думи. Ето графиките, това са техните отчети. Всички казват “Браво, справихте се”.

“Проблемът е, че водата под брюкселските мостове тече по-бавно. Разбрахме се с президента Макрон, люксембургският премиер, сега искат пак във Варна да дойдат. Ще продължим да работим за общото европейско отношение. Той (Макрон – б.ред.) абсолютно ме подкрепи за изнесените центрове. Много реална е, ти го направи и видяхме как става – имаш споразумение с Турция, имаш изнесен център и ето резултата”, похвали се Борисов.

Премиерът коментира и темата за майките на децата с увреждания, молекулите и скъпите лекарства и атаките от Корнелия Нинова: “Изобщо това, което казва, че съм стъпкал парламентарната демокрация е пълна лъжа. В кабинета телевизора ми работи, но без звук. И виждам пресконференция на БСП. В същото време като отида в парламента – защо съм отишъл, като не отида – защо не съм отишъл. Аз съм кавалер, не е честно така.

Нека оставим дамите да разкажат от тяхна гледна точка. Обичам коректните отношения. Сега чакам всеки ден да ми дадат решение за майките с децата. Нека да стане готова сметката, те още се карат кой на кого и как. Защо непрекъснато трябва всеки ден да издевателстваме? Прави се политика с нещастието на хората, обещал съм – ще го направя. Казал съм “Да ми се махнат от главата”, а го казах на Бисер, не е честно. Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция! Лъжа след лъжа!”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *