София събра 110 държави на уникален фестивал от бъдещето! Едни от най-големите изобретатели в света пристигат в България на „Уебит” (Webit Festival)

machine-1776925__340

София се превръща в дигитална столица на света. Представители на над 110 държави се събират утре на „Уебит” (Webit Festival), за да ни покажат как ще изглежда бъдещето. Освен робота София, ще видите и човек, който лети с костюма си, предаде бТВ.

Едни от най-големите изобретатели в света пристигат в България, за да ни покажат как ще изглежда технологичният свят в бъдещето – роботи, изкуствен интелект и умни градове.

„Говорим, разбира се, за летящият човек, живият „Айрънмен”, говорим и за еманацията на връзката между машина и човек. Ще видите хора и особено единия, който нарича себе си Обикновения човек, който е изобретил своя собствена т.нар. бионна ръка”, разказва основателят на „Уебит” Пламен Русев.

Източник: бТВ

Ще бъде ли изместен човекът от роботите? „Краткият отговор – да, роботите ще изместят хората, но това не означава, че непременно е лошо. Ще изместят хората, но мисля, че това ще е в работа, в която не мисля, че хората по презумпция се чувстват щастливи като я вършат”.

Източник: бТВ

Той насочва вниманието ни към новия супер компютър на Ай Би Ем: „Ако всички ние, всички хора на тази Земя в продължение на 305 дни, всяка секунда правим по една калкулация, ние всички заедно ще сметнем точно толкова, колкото този супер компютър за една милисекунда”.

Фестивалът събира в себе си 10 независими събития – медии, дигитален свят, лидерство, киберсигурност и дигитално здраве. Ще говорим за удължаването на живота, съвременните технологии за оперативни интервенции и възможностите чрез тях да бъдат победени заболявания като рака.

Източник: бТВ

Медийната част събира утвърдени имена от световната сцена, както и топ представители на българската индустрия. Ще участва директорът „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group Венелин Петков.

Тази година активно участие във фестивала имат и много политици, които ще са част от специална пленарна сесия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.