Стиска ли и на Йорданка Фандъкова!? До края на юли трябва да забрани циганите на колела в София!

7 Dni Sofia23.06.20182200
каруца
Пълната забрана за каруци в столицата би трябвало да е факт до края на юли, се надяват общинарите в най-населеният български град. Десетилетия наред градските избраници водят неравна битка с този проблем. Каруците са предимно на роми, които се препитават с тях, но също така и крадат. Създават хаос и безредици в транспортния трафик.

Във Факултета, квартал населен на 90 на сто от роми, дори има улица, наречена “Каруцарска”, която преди години стана известна, тъй като там бе извършено жестоко изнасилване и убийство.

Досега общинарите се оправдаваха, че не могат да решат проблема, тъй като нямало къде да държат иззетите коне.  Сега са решили за целта да ползват приют за кучета.

Химера обаче са обещанията на съветниците, че каруците ще изчезнат от столичния град. Известно е, че циганите не са сред най-законосъбразяващите се хора в републиката.

В официалните регистри на полицията обаче от началото на годината са регистрирали само три пътни инцидента, предизвикани от каруци. Там няма и дума за десетките кражби, които се вършат с тях.