Апокалипсис в София! Столичани изгубиха регистрационните табели на колите си в потопа! Търсят си ги в мрежите…

Буря2

Столичани издирват регистрационните номера на автомобилите си във фейсбук група след вчерашния проливен дъжд в София. След като попаднал на много публикации на хора, сблъскали се с този проблем, един от членовете на групата “I see you KAT –София” решил да организира столичаните да пуснат информация за изгубени и намерени табели. Някои хора успяха да издирят регистрационните номера на колите си, но други нямаха този късмет. От МВР обясниха, че за да потърпевшите да си вземат нови табели е нужно да им бъде издадена служебна бележка, след което да отидат в „Пътна полиция”, предава Дарик.

Проливен дъжд се изсипа снощи в столицата, като по изчисления на синоптиците в различните райони на София са паднали между 23 и 46 литра на квадратен метър дъжд при средна месечна норма за юни от 75 литра на квадратен метър. Заради дъжда улици заприличаха на реки, а екипите на пожарната са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини.

В социалните мрежи се появиха множество снимки, които онагледиха ситуацията в столицата по време на и след пороя. Впечатление направиха и автомобилите, чиито регистрационни номера бяха изпаднали някъде по пътя. Между хората, които се оплакваха от затрудненията заради проливния дъжд и онези, които проявиха ирония в ситуацията и отбелязаха, че столицата се е превърнала в подобие на аквапарк, имаше и шофьори, които издирваха табелите на колите си в социалната мрежа.

Един от членовете на популярната фейсбук група „I see you KAT-София” Васил Бакалов решил да публикува пост, под който всички потърпевши да публикуват информация за изгубени и намерени регистрационни табели. Някои хора успяха да намерят изгубените си номера, но други нямаха този късмет. „Създадох този пост, тъй като след голямата буря имаше много постове на хора, които са изгубили регистрационните си табели и такива, които са открили чужди табели. Реших да систематизирам информацията на едно място, за да е по-лесно на хората. Вече има доста хора, които откриха изгубените табели по този начин“, каза инициаторът на идеята в социалната мрежа.

Станислав Славов „Национална полиция” обясни пред Дарик какво трябва да направи всеки от потърпевшите шофьори. „Първото, което той трябва да направи, е да се обади в съответното районно управление и да заяви липсата на тази табела. След като той заяви липсата на табелата съответно на него му се издава служебна бележка и след това той трябва да се отправи към пунктовете на „Пътна полиция“, към така наречените канали и да си вземе нова регистрационна табела, за да може да възстанови движението на своя автомобил“, каза Славов.

Неприятна е обаче ситуацията за гости на София, които са имали късмета да посетят града вчера. „Без регистрационна табела сами се досещате, че няма как колата да се движи законно по пътищата на страната. В такъв случай водачът е длъжен да намери вариант как да придвижи превозното средство до мястото, където е адресно регистриран, защото тази услуга се прави на мястото, където е адресно регистриран“, каза Славов.

Така след вчерашния порой, докато някои табели стоят облегнати на стълбове и огради в София, но не са попаднали във фейсбук група, столичаните ще трябва да освободят няколко часа от следващите дни, за да се наредят на опашка в „Пътна полиция” и търпеливо да изчакат, за да могат да използват автомобилите си. Именно от опашките в КАТ се възмути  вътрешният министър Валентин Радев наскоро след свое посещение в столичната „Пътна полиция“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.