Дарявали ли сте пари за глухонемите? Няма да повярвате каква измама се крие зад това! (ВИДЕО)

j.hj

Млад мъж и жена събират пари по улиците от името на Съюза на глухите, алармира самата организация на страницата си във Фейсбук. От съюза са възмутени от опетняването на името им и разкриват измамата, предаде Пик.

Публикували са и видео, на което се вижда как събирач на дарение да размахва юмруци към снимащия го.

„Приятели, моля ви, не вярвайте на тези мними глухи хора. Забележете, че даже текстът на английски език е написан по неграмотен начин. Не се доверявайте на тази наглост! Единици са глухите хора, които ще излизат да „просят“, както е и при чуващите“, обърнаха се от Съюза на глухите в социалната мрежа.

„Глухите хора в България в момента се застъпват, както за приемането на жестовия език за официален, така и за качествени социални и образователни услуги за тяхното пълноценно включване. Това е дълъг процес, който започва тепърва сега“, посочват от съюза.

„Съжалявам онези, които са се предоверили и са “дарили” средствa. Това е гавра с доброто у хората и неуважение към онези, които работят здраво в посока на адекватни политики в подкрепа на глухите хора“, се посочва в позицията на организацията. От фотоса на мнимата подписка се вижда, че са карали граждани да даряват предимно по 30 лв. Потребител в социалната мрежа коментира дори, че му направили недоволна физиономия, когато извадил 5 лв., поискали му 20 лв.

Публикувахте от Ivan Bugov в 19 юни 2018 г.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.