Проговори майката на брутално убитата Ивета! Потресена съм от това , което днес видяхме, очаквах го от този изверг, опитах се да го предотвратя, но…

Болница

Потресена съм от това , което днес видяхме в съдебна медицина! Ще погребем детето си в затворен ковчег!!! Очаквах го от този изверг, опитах се да го предотвратя, но тя не искаше детето й да расте без баща! Това заяви майката на убитата при жесток побой крехка Ивета пред burgasinfo.com.

Близките на момичето са съкрушени от трагедията. БЛИЦ припомня, че момичето беше пребито до безсъзнание в дома на приятеля си Теньо на ул. „Хаджи Димитър“ 12 в Айтос, а няколко часа по-късно почина. Двамата имат малко момченце, което за момента е при бабата на Теньо – Димитринка, в айтоското село Лясково, където се посещава и от социални работници.

Трагичният случай с Ивета стана повод за многобройни въпроси – за ролята на социалните служби, както и на съседите при подобни тежки междуличностни отношения в семействата. Жената, която живее на етажа над жилището на Теньо и Ивета – Станка Стоилова, която всъщност е леля на мъжа, заяви, че е подавала сигнал за домашен скандал, но при идването на полицията, младото момиче е казвало, че няма проблем.

Директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Айтос Пенка Добрева заяви, че няма постъпил при тях сигнал за нередности в дома на Ивета и Теньо и до фаталния ден те са нямали повод да посещават адреса.