Валери Симеонов откачи след проверката на Дирекцията за национален и строителен контрол! Бардаците получиха поредната министерска подкрепа…

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов изрази недоволството си от обявените днес резултати от проверката на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) на преместваемите обекти в Слънчев бряг. От тях се разбира, че общо 32 подобни обекта са поставени върху плажната ивица в комплекса Слънчев бряг, без да са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър, пише dnevnik.bg.

Преместваемите обекти в този курорт са обект на противоборство това лято между ресорния министър Николина Ангелкова и Валери Симеонов. Наскоро той обяви, че пет заведения трябва да бъдат съборени. Сега направената проверка, която е обхванала явно и тях, показва, че THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, е констатирано, че отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма, които се очаква да съставят констативни актове и да издадат заповед за премахване на обектите или съобразяването им с одобрената схема.

„За мое голямо съжаление и мин. Нанков се нареди до мин. Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България. В петък от Бургас той обяви заведенията от Южния плаж на Слънчев бряг за законни. Въпреки аргументите в сигнала, който му изпратих и резултатите от проверката на ДНСК и община Несебър. Същите категорично доказаха обратното: че „Спалнята“, „Единият“, „Какаовият плаж“, „Кубинката“ и ресторант „Морето“ са незаконни. Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа“, написа в профила си във „Фейсбук“ Валери Симеонов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.